img

Dehlvi Jawarish Zaruni Ambari Banuskha Kalan

1000 gm

Rs. 3681 Rs. 4090 10% off         
Cash on Delivery is available.

In stock

Secure online ordering

SHARE





Dehlvi Jawarish Zarooni Ambari Banuskha Kalan

 Jawarish Zarooni Ambari Ba Nuskha Kalan is a compound Unani preparation.This is a good renal, vesical, stomach, hepatic and cerebral tonic, It strenghtens spinal cord, controls the increased frequency of micturition, relieves from renal pain and flatulence, useful in condition of gout and is beneficial in productive cough. It is also an aphrodisiac and increases the semen production.

Indications of Jawarish Zarooni Ambari Banuskha Kalan

  • Weakness of the kidneys
  • Weakness of the bladder
  • Liver dysfunction
  • Weakness of the digestive system
  • Cerebral atony
  • Excessive urination
  • Headache, flatulence, phlegmatic cough, asthma, backache
  • Oligospermia and sexual debility

Ingredients of Jawarish Zarooni Ambari Banuskha Kalan

  • Orchis latifolia (Salab Misri)
  • (Qazeeb Gao)
  • Ambra grasea (Amber Ashab)
  • Swertia chirata (Chiraita Shirin)
  • Tribulus terrestris (Khare Khasak)
  • Phoenix dactylifera (Kishan Khurma)
  • Myristica fragrans (Mace) (Bisbasa)
  • Myrtus caryophyllus (Laung)
  • Piper nigrum (Filfil Siah)
  • Anacyclus pyrethrum (Aqarqarah)
  • Piper cubeba (Kababa)
  • Zingiber officinale (Sonth)
  • Myristica fragrans (Mace) (Jaiphal)
  • Rosa damascena (Gule Surkh)
  • Cinnamomum cassia (Taj)
  • Piper longum (Pipal Kalan)
  • Trifolium alexandrinum (Tukhme Ispast)
  • Eruca sativa (Tukhme Turmura)
  • Allium cepa (Tukhme Piaz)
  • Allium porrum (Tukhme Gandana)
  • Lepidium sativum (Habbur Rashid)
  • Blepharis edulis (Tukhme Anjara)
  • Crocus sativus (Zafran)
  • Boswellia serrata (Kundur)
  • Pistacia lentiscus (Mastagi)
  • Aquilaria agallocha (Ood)
  • Tanacetum umbelliferum (Buzidan)
  • Salvia haematodes (Behman Surkh)
  • Centaurea behen (Behman Safed)
  • Pastinaca sativa (Shaqaqul Misri)
  • Wrightia tinctoria (Inderjao Shirin)
  • Apium graveolens (Tukhme Karafs)
  • Daucus carota (Tukhme Gazar)
  • Brassica rapa (Tukhme Shaljam)
  • Anethum graveolens (Tukhme Shibbat)
  • Cucumis melo (Tukhme Kharpaza)
  • Cucumis sativus (Tukhme Khayarain)
  • Cardiospermum halicacabum (Habbe Qilqil)
  • Hibiscus cannabinus (Habbus Zalam)
  • Trachyspermum ammi (Nankhwah)
  • Foeniculum vulgare (Badiyan)
  • Cocos nucifera (Narjeel)
  • Pinus gerardiana (Maghze Chilghoza)
  • Apium graveolens (Bekhe Karafs)
  • Sugar (Qand Safed)
  • Mel (Shahed)
  • Pandanus odoratissimus Distillate (Arq Keora)q.s.
  • Preservative 

Precautions of Jawarish Zarooni Ambari Banuskha Kalan

  • Store in a dry cool place.
  • keep away from children's reach.
  • Self medication is not recommended. 
  • Store in dry and cool place.
  • Close medicine cap tightly after every use.
  • Keep medicine in original package and container.

जवारिश जरनौनी अंबरी बानूसखा कलां के बारे में
 जवारिश जरनौनी अंबारी बा नुसखा कलां एक यौगिक यूनानी तैयारी है। यह एक अच्छा वृक्क, वेसिकल, पेट, यकृत और मस्तिष्क टॉनिक है, यह रीढ़ की हड्डी को मजबूत करता है, संग्रह की बढ़ती आवृत्ति को नियंत्रित करता है, गुर्दे के दर्द और पेट फूलने से राहत देता है। गाउट और उत्पादक खांसी में फायदेमंद है। यह एक कामोत्तेजक भी है और वीर्य उत्पादन को बढ़ाता है।

जवारिश जरनौनी अंबरी बानूसखा कलां के संकेत
गुर्दे की कमजोरी
मूत्राशय की कमजोरी
यकृत की शिथिलता
पाचन तंत्र की कमजोरी
सेरेब्रल एटोनी
अत्यधिक पेशाब आना
सिरदर्द, पेट फूलना, कफ की खांसी, अस्थमा, पीठ में दर्द
ओलिगोस्पर्मिया और यौन दुर्बलता

जवारिश जरनौनी अंबरी बानूसा कलां की सामग्री
ओरकिस लतीफोलिया (सलाब मिश्री)
(क़ाज़ीब गौ)
अम्ब्रा ग्रेसिया (अम्बर अश्ब)
स्वर्टिया चिरता (चिरिता शिरिन)
ट्रिबुलस टेरेस्ट्रिस (खरे खसक)
फीनिक्स डेक्टाइलिफ़ेरा (किशन खुरमा)
मिरिस्टिका फ्रेग्रेंस (मेस) (बिस्बासा)
मायर्टस कैरोफिलस (Laung)
पाइपर नाइग्रम (फिल्फ़िल सिया)
एनासाइक्लस पाइरेथ्रम (अकरकरा)
पाइपर कबाब (काबा)
ज़िंगबेर ऑफ़िसिनेल (सोंथ)
मिरिस्टिका फ्रेग्रेंस (गदा) (जयफल)
रोजा दमिश्क (गुले सूर्ख)
दालचीनी कैसिया (ताज)
मुरलीवाला longum (पीपल कलां)
ट्राइफोलियम अलेक्जेंड्रिनम (तुखमे इस्फास्ट)
एरुका सैटिवा (तुखमे तुरमुरा)
अल्लियम सेपा (तुखमे पियाज़)
एलियम पोरम (तुखमे गंदाना)
लेपिडियम सैटिवम (हब्बर राशिद)
ब्लेफेरिस एडुलिस (तुखमे अंजारा)
क्रोकस सैटिवस (ज़ाफ़रान)
बोसवेलिया सेराता (कुंडुर)
पिस्ता लेंटिस्कस (मस्तगी)
एक्वलेरिया एग्लोचा (Ood)
तनासेटम गर्भनिरोधक (बूजिडन)
साल्विया हेमाटोड्स (बेहमान सुरख)
सेंटोरिआ बेहेन (बेहमान सफेद)
पास्टिनाका सैटिवा (शाक़ुल मिसरी)
राइटिया टिनक्टोरिया (इंद्राजो शिरीन)
एपियम ग्रेवोलेंस (तुखमे करफ्स)
डकस कारोटा (तुखमे गज़ार)
ब्रैसिका रापा (तुखमे शलजम)
एनेथम ग्रेवोलेंस (तुखमे शिब्बत)
कुकुमिस मेलो (तुखमे खारपजा)
कुकुमिस सतिवस (तुखमे खयारैन)
कार्डियोस्पर्मम हैलाकैबम (हैब क़िलक़िल)
हिबिस्कस कैनबिनस (हब्बस ज़लम)
ट्रेकिस्पर्मम अम्मी (नन्क्वाह)
फ़ोनेटिक वल्गारे (बदियान)
कोकोस न्यूसीफेरा (नारजील)
पिनस गेरार्डियाना (माघेज़ चिलघोजा)
अपियम ग्रेवोलेंस (बेके करफ्स)
चीनी (कंद सुरक्षित)
मेल (शाहिद)
पांडनस गंधितिसिमस डिस्टिलेट (Arq Keora) q.s।
परिरक्षक

जवारिश जरनौनी अंबरी बानूसा कलां की सावधानियां
सूखी ठंडी जगह पर स्टोर करें।
बच्चों की पहुँच से दूर रहें।
स्व दवा की सिफारिश नहीं की जाती है।
सूखी और ठंडी जगह पर स्टोर करें।
हर उपयोग के बाद कसकर दवा की टोपी बंद करें।
मूल पैकेज और कंटेनर में दवा रखें।